Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанин пробачив солдату, який вкрав у нього телефон

Калушанин пробачив солдату, який вкрав у нього телефон

Калуський міськрайонний суд днями виніс вирок у справі щодо солдата, який викрав у незнайомця мобільний телефон.

Подробиці розповідає Інформатор.

Йдеться про уродженця Калуша, який з квітня минулого року проходить військову службу за призовом під час мобілізації. Із законом проблем він раніше не мав — таємне викрадення чужого майна скоїв уперше.

У матеріалах справи зазначено, що 21 січня цього року близько 20:00 солдат  перебував неподалік Калуського політехнічного фахового коледжу та попросив у невідомого йому громадянина мобільний телефон. Мовляв — потрібно подзвонити. Але щойно той погодився, як калушанин почав віддалятися з чужим телефоном та зайшов за продуктовий магазин. На вулиці було темно, тому далі він без проблем покинув місце вчинення злочину, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду на суму 4 177 гривень.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та підтвердив суду всі обставини. У вчиненому каявся та зазначив, що повністю відшкодував збитки. Просив суворо не карати.

Потерпілий у судовому засіданні зазначив, що не наполягає на суворому покаранні, оскільки пробачив обвинуваченому.

Суд ухвалив визнати калушанина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.4 КК України та призначити йому покарання — 5 років позбавлення волі. А відтак звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Мобільний телефон після вступу вироку в законну силу повернуть власнику. А з винуватця на користь держави буде стягнено 1893 гривні процесуальних витрат за проведення судово-товарознавчої експертизи.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору