Калуш До сайту

Пенсійний калькулятор: як ним користуватися

Щоб спрогнозувати своє пенсійне майбутнє і дізнатися орієнтовний розмір пенсії за віком не потрібно докладати багато зусиль і шукати список інстанцій, які могла б надати вичерпну інформацію.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Пенсійний фонд України.

Щоправда, є певна неточність у розрахунку майбутньої пенсії — “Пенсійний калькулятор” розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в “цінах” на час розрахунку: тобто, сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції.

Натомість користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні.

“Також для визначення заробітної плати «Пенсійний калькулятор» використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним”, — пояснюють у ПФУ.

Крім розміру майбутньої пенсії калькулятор дає змогу порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та дозволяє визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років).

Щоб скористатись новим сервісом, необхідно виконати декілька дій:

Слід зазначити, що сервіс «Пенсійний калькулятор» не робить розрахунок пенсії по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, працюючого пенсіонера або розрахунку пенсії в разі переходу з одного виду пенсії на інший.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08