Калуш До сайту

Калушанка просить міського голову зробити каналізацію та дорожню розмітку

Із проблемою до мера Калуша звернулась Сасник Каріна Орестівна. Пише, що каналізаційні решітки на дорозі поблизу Грушевського, 51 не закріплені й створюють аварійну ситуацію. Сама ж каналізація є несправною — вода не стікає.

Пише Інформатор.

“Раніше мешканці ОСББ вже звертались щодо даної каналізації та отримали відповідь, що вона є не функціональною і її заасфальтували, адже заїзд до двору без порушень правил дорожнього руху був неможливий”, — йдеться у зверненні.

Авторка публічного звернення додає, що комунальники нещодавно проводили ремонт й знову розкопали каналізації. Їх глибина становить близько 20 сантиметрів.

“Вода у них затримується та не стікає. Тому автомобілі виїжджають на зустрічну смугу та створюють аварійні ситуації на і так аварійному перехресті нашого міста. Також заїзд в двір знову став небезпечним. Просимо від жителів ОСББ Грушевського, 51 заробити непрацюючу каналізацію та звернути увагу на розмітку проїжджої частини для комфортного заїзду та виїзду з прибудинкової території”, — додає Каріна Сасник.

Відповіді на звернення поки немає, але учора, 7 травня, у Калуській міській раді повідомили, що робота комунальників триває — дощоприймачі та каналізаційні колодязі ремонтують та чистять.

Загалом, за підрахунками комунальників, 63 решітки, що встановлені на центральних дорогах Калуша — потребують заміни. Зокрема, за останній місяць комунальники замінили 7 дощоприймачів та 5 люків зливової каналізації. Сьогодні ж ремонтні роботи проводять на вул. Героїв України та на вул. Богдана Хмельницького.

Також на сайті міської ради пишуть, що протяжність вулиць у Калуші, які обладнані зливовими каналізаціями, становить 46,5 км. Загалом таких встановлено 768.

“Робота щодо їх благоустрою здійснюється упродовж року. Під час зимового періоду працівники КП “Калушавтодор” очищають дощоприймачі від снігу, намерзань. В інший період відбувається їх заміна/ремонт. Вичищають колодязі: як вручну, так і здійснюють очищення мережі зливової каналізації гідродинамічним методом”, — пояснюють у міськраді.

Як зазначає начальниця дільниці благоустрою, будівництва, поточного ремонту доріг та зливових каналізацій КП “Калушавтодор” Марія Кулик: є решітки зруйновані, в аварійному стані, які потребують термінової заміни. Також — пластмасові та проржавілі. А ще ті, які знаходяться нижче поверхні асфальту, або й узагалі заасфальтовані.

“Їх відшуковують та ремонтують в першу чергу. Адже це безпека дорожнього руху. А так щодня здійснюють інші види поточних робіт як на центральних дорогах, так і на міжквартальних проїздах. Багато колодязів потребують гідравлічної прочистки”, — додають.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08