Калуш До сайту

На Калущині з’явилися “двіжимбери” — хто це і що вони роблять?

Нещодавно стартував всеукраїнський проєкт для молоді, який організовує ДСНС, спільно з Unicef та ГО «UMIND». Взяли в ньому участь й молодь з Калущини. 

Ділиться Інформатор.

Проєкт має назву “Двіжимба”. Це похідне від двох сленгових слів — “двіж” + “імба” (від англ. imbalanced, що означає “незбалансований”, скорочено imba) — первісно геймерський термін, певний персонаж або предмет, який значно виділяється в грі з сильної сторони; нині молодіжне сленгове слово для позначення чогось нереально крутого. А “двіжимбери” — це підлітки, які беруть участь у проєкті “Двіжимба”

Саме ними й стали учні Долинського ліцею №7. Це команда юних рятувальників під назвою “Профі”. Команда складається з 7 хлопців та дівчат, які навчають у 7-10 класах ліцею.

“Загалом цей проєкт з минулого року є в школах по всій Україні. Називається “Дружина юних пожежників”. І цього року його просто дещо видозмінили, зробили його більш онлайновим, щоб було цікавіше для дітей. Взагалі суть проєкту полягає в тому, що поширюються знання про мінну безпеку, правила поведінки з вогнем, водою”, — ділиться заступниця з виховної роботи в ліцеї, Оксана Крачулова.

Організатори цього проєкту описують його як “два місяці знайомств і спілкування в комʼюніті однодумців з усієї України”.

Амбасадором та зірковий помічником “Двіжимби” став Олександр Педан.

“Ми хочемо дати можливість юним рятувальникам із різних куточків України познайомитися, фаново провести час, а заразом поширити знання про мінну безпеку, поводження з вогнем і на воді”. — додає представниця ГО “UMIND”, Анастасія.

Як виглядає Двіжимба?

Команда підлітків щотижня отримує завдання, на яке потрібно зняти креативний тік-ток, опісля викласти його в акаунт команди й врешті отримати бали. Оціюється це так:

За кожну “Двіжимбу” можна виграти подарунок. Вони будуть різнитися від завдання до завдання. Той, хто набере найбільше балів за всі 5 завдань, отримає фінальний приз — крутий фотоапарат. Також найкращі відео зʼявлятимуться на сторінках соцмереж ДСНС і Unicef

 

За першу “Двіжимбу” найкраща команда отримає кільцеву лампу для зйомок відео.

До речі, підписатися та допомогти нашій команді можна за посиланням, треба просто підписатися і поставити вподобайку. Заодно й зрозумієте, що робить Клавдія Петрівна на обкладинці цієї новини 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08