Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Цюпера

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Цюпера — сержанта 10-ої гірсько-штурмової бригади.

Василь Цюпер народився 15 грудня 1963 року в селі Мостище. Був старшим сином у сім’ї, в якій загалом виховували трьох діток.  Навчався у місцевій школі, був старанним учнем і дуже товариським.

Після школи закінчив Калуське ПТУ №7, де здобув фах електрозварника 5-го розряду. Працював на місцевому підприємстві, їздив на заробітки. Згодом одружився та двічі став батьком: мав сина і доньку. З дружиною прожив у шлюбі 36 років. 

Василь Цюпер тричі йшов добровольцем на російсько-українську війну. У 2015 році був мінометником 131 мінометного батальйону, служив тоді на Донбасі. Воював в районі Водяного, Рубіжного та Краматорська. 

Заслужив чимало бойових нагород. Серед них — відзнака “Хрест розвідника”, орден “Воєнна розвідка України”, нагрудний знак “Учасник АТО” та медаль “За участь в антитерористичній операції”. Демобілізувався в 2021 році.

28 лютого 2022 року пішов до Калуського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. І вже 1 березня вирушив на захист рідної держави. Героїчно загинув 23 березня внаслідок авіаобстрілів поблизу села Підгайне Вишгородського району Київської області, виконавши військовий обов’язок до кінця. Йому було лише 58.

Свій останній спочинок Василь Цюпер знайшов на кладовищі рідного села Мостище Калуської громади. 

Посмертно нагороджений “Орденом за мужність третього ступеня”, медалями “За заслуги перед Прикарпаттям” та “За оборону рідної держави”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08