Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На фасаді Калуського ліцею №7 відкрили меморіальні дошки двом Героям України

10 травня на фасаді калуського ліцею № 7 було відкрито памʼятні дошки двом загиблим захисникам – Богданові Боднару та Василю Микицею. Обидва були випускниками ліцею.

Ділиться Інформатор

Боднар Богдан Дмитрович (17.01.1973 – 22.11.2023) – навідник гірсько-штурмового загону 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Загинув внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Малі Щербаки Запорізької області

Микицей Василь Ярославович  (10.12.1972 – 10.12.2023) – водій стрілецького відділення взводу стрілецької роти військової частини А7166 (79 батальйон 102 ОБрТрО)

До відкриття памʼятних дощок було запрошено синів Богдана Боднара та Василя Микицея, які разом із міським головою Калуша Андрієм Найдою та директором ліцею Володимиром Кіндратом відкрили інтерактивні меморіальні дошки.

Опісля, священнослужителі здійснили чин освячення меморіальних дошок.

“Вони віддали життя, аби сьогодні, ми могли стояти під цим сонцем. Сьогодні воскрес Христос, воскресне й Україна”, – сказав о. Олександр Марків, звертаючись до усіх присутніх.

Освячення меморіальних дощок загиблим Героям України – Василю Микицею та Богдану Боднару

“Вони є елітою нашої країни. Військові поставили своє життя вище за власний добробут. Вони бажали розвитку України та воювали за неї. Вони воювали за усіх нас, щоб у нас була надія на світле майбутнє. Богдан і Василь – наші небесні охоронці”, – звернув увагу мер Андрій Найда.

Пізніше до слова було запрошено старшого брата Василя Микицея пана Степана, який тепло відгукнувся про молодшого брата та заявив, що “Василь загинув від рук московських окупантів, як і його дід у 1947 році від рук НКВС”. 

Галина Боднар дружина загиблого Героя Богдана Боднара подякувала усім не байдужим, які прийшли на даний захід, аби вшанувати пам’ять її чоловіка Богдана, який віддав за Україну найцінніше власне життя.

За словами директора ліцею №7 Володимира Кіндрата, без врахування безвісти зниклих, у російсько-українській війні загинули 18 випускників ліцею. До слова, у 2015 р. на фасаді ліцею №7 вперше було розміщено барельєф Василю Боднару, що загинув 27 вересня 2014 р. у м. Щастя (Донецька обл.)., а у 2021 р. було встановлено ще один барельєф Сергію Барничу, що загинув 26 березня 2021 р. біля с. Шуми (Донецька обл.)

Загалом від початку війни у 2014 р. на фасаді ліцею було відкрито 10 меморіальних об’єктів – 2 барельєфи та 8 меморіальних дошок, відкритих від початку повномасштабного вторгнення. 

“Завдяки їм та усіх захисникам України, ми сьогодні маємо можливість бути тут, а також навчатися, працювати, проводити дозвілля. Пам’ятаймо, що війна не лише на Сході та Півдні України, а по всій країні. Перемога залежить від усіх нас, від нашої єдності. Ми та наші нащадки повинні пам’ятати про наших Героїв, які воюють та загинули на фронтах війни. Не знаємо коли буде перемога, але вона обов’язково настане, як настало світле Христове воскресіння”, – підсумував Володимир Кіндрат

Захід завершився хвилиною мовчання та покладанням квітів на памʼять кожного загиблого Захисника України!

Вічна слава Героям України!

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

Нагору