Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що будуватимуть на місці “Шашличної” у Калуші та коли?

забудова на місці шашличної

Власники ділянки, на якій раніше було кафе “Шашлична”, викупили ще частину території по-сусідству й мають намір збудувати житловий будинок із торгово-офісними приміщеннями.

Інформатор сьогодні побував на громадському обговоренні проєкту детального планування та ділиться подробицями.

Йдеться про територію, яка на сьогодні є у приватній власності. Кілька років тому тут намагались “реанімувати” кафе, але воно, кажуть власники, було збитковим. Відтак — докупили сусідню ділянку і вирішили реалізувати більш масштабний проєкт.

Отож, майбутня будівля, відповідно до проєкту, буде мати чотири поверхи: цокольний та перший будуть мати комерційне призначення, а два верхні — житлові. Щоправда, скільки буде квартир, наразі невідомо, адже робочий проєкт, хоч і незначно, але може відрізнятися від кінцевого.

На світлині — попередній ескіз

“Планується зробити і дитячий майданчик, і зелені зони, і декілька гаражних місць у дворі. Передбачена стоянка для мешканців будинку і для відвідувачів “комерції”. Все це — у межах ділянки, а тротуар перед нею, як був так і залишиться, — повідомила представниця проєктанта Юлія Калинчук.

На цокольному поверсі будуть також так звані приміщення подвійного призначення, які, за потреби, зможуть виконувати функції укриття.


На світлині — попередній ескіз

Як повідомили в управлінні архітектури та містобудування, від громадськості зауважень до проєкту не надходило. На це був цілий місяць — від початку квітня до 5 травня.

Проєкт має ще затвердити сесія міської ради, далі — отримання низки інших документів, розробка проєкту і його експертиза… Тобто до початку будівництва — ще місяці часу.

Нагадаємо, що детальний план території пішов у розробку на підставі рішення Калуської міської ради від 25 травня 2023 №2181 “Про надання дозволу на розроблення детального плану території щодо зміни цільового призначення земельних ділянок на вул. Грушевського, 65,67 та 67А в м. Калуш Івано-Франківської області”.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору