Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Зіновія Кінаша

Згадуємо Зіновія Кінаша

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Зіновія Кінаша — головного сержанта розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Зіновій Кінаш народився 25 березня 1971 року в Калуші, був найстаршим сином у сім’ї, яка виховувала чотирьох дітей. Навчався у місцевій школі №6. Любив спорт, тому займався спортивним плаванням, легкою атлетикою та боротьбою. Після восьмого класу вступив до Калуського хіміко-технологічного технікуму, а відтак продовжив навчання у Дніпропетровському хіміко-технологічному університеті.

Далі була строкова служба в армії, а після служби — одруження, народження сина і доньки, робота… Спершу працював у Калуші, згодом — на будівництві в Португалії та Польщі. Всюди проявляв свої лідерські якості, користувався авторитетом та повагою в колективі. Справлявся з будь-якими труднощами і на всі 100% віддавався своїй справі. Його любили і поважали.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, Зіновій Кінаш вирів повернутися в Україну та практично одразу пішов до Калуського центру комплектування і соціальної підтримки. Уже 6 березня 2022 року його відправили на передову. Ніс службу під Харковом.  Був одним із десяти сміливців, які на “нулі” в околицях Харкова обороняли місто.

31 березня позиції, де перебували захисники, рашисти обстріляли “градами”… У хвилину затишшя калушанин ніс яблука побратимам. У той момент їх накрило… Зіновій та ще двоє його побратимів загинули.

Свій останній спочинок Зіновій Кінаш знайшов на Алеї слави міського кладовища в Калуші.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 21 квітня 2022 року Указом Президента України Володимира Зеленського був посмертно нагороджений Орденом “За мужність” третього ступеня. А 11 жовтня 2022 року — медаллю “За оборону рідної держави” (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору