Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Приставського

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Приставського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Приставського — водія-слюсара взводу технічного забезпечення 9-ої роти 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Андрій Приставський народився 8 січня 1971 року в Калуші. Навчався у місцевій школі №6. Його запам’ятали як відповідального, самостійного та ініціативного хлопця, який багато читав.

У 1989-1992 роках служив матросом в Севастополі у Воєнно-морському флоті. Після звільнення в запас працював електриком, а потім — майстром на магнієвому заводі. У 1994 році одружився, з дружиною виховували сина… В 1995 році вступив на навчання до Івано-Франківського технічного інституту нафти та газу за спеціальністю інженер-енергетик. Працював за фахом на різних підприємствах.

Також пробував себе на творчій ниві у театрі та на радіо в Івано-Франківську, в закладах культури Калуша. Перед війною був керівником на одній із приватних фірм у рідному місті. З першого дня війни, не роздумуючи, вирішив поповнити ряди Збройних сил України.

“За час служби Андрій встиг проявити себе сміливим та розумним, виконуючи нелегкі завдання. Він був одним із тих, хто вперед ішов першим. Завжди вів за собою людей. З його обличчя ніколи не сходила посмішка. Він горів своєю справою, мріяв відремонтувати автомобіль «Урал», який на той час став для нього уже домівкою і забирав з поля бою не одну одиницю пошкодженої техніки. З побратимами неодноразово доводилось виконувати свою роботу наосліп, без світла фар, щоб не привертати увагу ворога. Рідні згадують як Андрій  мріяв на цій машині повертатися  з перемогою до рідного Калуша”, — йдеться в проєкті “Спогади України”.

Героїчно пройшовши шлях від Житомира, Харкова, Ізюма, Херсона, наш захисник дійшов до Донеччини, де поклав своє життя за Україну. Загинув поблизу Слов’янська 24 травня 2022 року. Це сталося під час виконання бойового завдання — його життя обірвав осколок ворожої ракети.

Свій останній спочинок Андрій Приставський знайшов 3 червня 2022 року на Алеї слави міського кладовища в Калуші.

Указом Президента України від 21 липня 2022 року солдата Андрія Приставського було нагороджено медаллю “За військову службу в Україні”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору