Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Військовослужбовець з Долини отримав нагороду від Міністерства оборони України

Військовослужбовець з Долини отримав нагороду від Міністерства оборони України

Йдеться про молодшого сержанта Назарія-Миколу Захарко, який з початку 2023 року мужньо боронить українську землю та дає гідну відсіч російським загарбникам у складі 22-ї окремої механізованої бригади.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки.

В суботу, 11 травня, стало відомо, що Назарій-Микола Захарко отримав “за мужність і героїзм, проявлені під час виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя”, відзнаку Міністерства оборони України медаль “Захиснику України”. Вручив її особисто Головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський.

Для своїх бойових товаришів, Назарій-Микола Захарко є прикладом справжньої незламності, — йдеться у дописі, — Захисник здійснював обладнання позицій свого підрозділу та разом з побратимами приймав участь у штурмових діях позицій ворога на Донецькому напрямку. Під час виконання бойового завдання, військовослужбовець наступив на протипіхотну міну та втратив кінцівку. Проте, це не зломило сталевий дух захисника. Після періоду лікування та протезування, молодший сержант Захарко продовжив службу у своєму підрозділі, та тепер передає свій бойовий досвід і знання іншим військовослужбовцям”.

Фото зі сторінки Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору