Інформатор Калуш

ТРЕШ

Маршрут на Говерлу вкритий льодом: люди травмуються

Маршрут на Говерлу вкритий льодом: люди травмуються

Гірські рятувальники попереджають, що наразі значна частина зеленого маршруту гори Говерла вкрита льодом. Через це є випадки травмування людей.

Повідомляє Інформатор з посиланням на управління ДСНС в області.

Зокрема, за вихідні, що минули, рятувальники допомогли туристу, що обірвався з обледенілої гори, а також жінці, що травмувалась в Карпатах.

“11 травня о 03:36 до рятувальників звернувся по допомогу житель міста Дніпро, який обірвався з обледенілої ділянки гори Говерла (на зеленому маршруті). По прибутті до потерпілого, рятувальники за допомогою спеціального спорядження підняли чоловіка, а пізніше супроводили до підніжжя гори”, — інформують в ДСНС.

А у неділю в другій половині дня рятувальники допомогли жительці Івано-Франківщини, яка під час спуску з гори Хом’як (по червоному маршруту) травмувала ногу та не могла самостійно продовжити рух. Постраждала — жінка 1997 року народження. Гірські рятувальники надали їй домедичну допомогу та транспортували до підніжжя гори, де передали медикам.

“Просимо врахувати, що наразі значна частина зеленого маршруту гори Говерла вкрита льодом!!! Подолати обледенілі ділянки без спеціального обладнання та спорядження неможливо, тому просимо утриматися від походів по даному маршруту, щоб уникнути травмування!” — застерігають рятувальники.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору