Інформатор Калуш

ТРЕШ

Одразу два водії у Калуші “забули” в машині поліції долари і євро

Одразу два водії у Калуші "забули" в машині поліції долари і євро

У такий спосіб вони хотіли уникнути відповідальності за кермування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Тепер їм загрожує ще і кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію області.

За інформацією правоохоронців, 12 травня під час несення служби екіпаж сектору реагування патрульної поліції зупинив у Калуші автомобіль “Hundai Santa FE», яким керував 43-річний водій, мешканець Калуського району. Чоловік був з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Однак пройти відповідний тест чи медичний огляд на стан алкогольного сп’яніння відмовився.

Коли поліцейські почали складати на нього адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП, чоловік запропонував їм гроші.

“Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, однак порушник не послухав та залишив 200 доларів США в службовому автомобілі”, — деталізують у поліції.

Щоб задокументувати вказане правопорушення, інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу та співробітників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

За дуже схожим “сценарієм” цього дня поступив водій автомобіля “Skoda Oktavia” — мешканець Калуша, який теж був за кермом напідпитку. Він залишив у службовому автомобілі правоохоронців 110 євро, озвучивши проханням не притягувати його до відповідальності та не складати адміністративний протокол.

“За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Поліція Прикарпаття нагадує, за надання неправомірної вигоди службовій особі передбачене покарання: від двох до чотирьох років позбавлення волі”, — кажуть у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору