Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуської депутатки забрали мандат

У Калуської депутатки забрали мандат

До Калуської ТВК надійшла заява про відкликання однієї з депутаток Калуської міської ради. Політична партія, яка подала звернення вирішила замінити її на іншу членкиню партії.

Повідомляє Інформатор.

У постанові територіальної виборчої комісії йдеться, що 2 лютого 2022 року від представника Івано-Франківської обласної організації політичної партії “УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка” надійшло повідомлення про те, що на зборах партії було прийняте рішення відкликати депутатку Калуської міської ради Полянську Наталію Євгенівну. Згодом, 15 вересня 2022 року, до ТВК надійшло ще одне рішення. На 24 з’їзді “УДАРу” члени партії знову вирішили подати заяву про відкликання депутатки.

Про причини відкликання Наталії Полянської у документі не йдеться. Також не згадується чому ТВК не відкликала її після першої поданої заяви від партії. Проте в постанові згадується про рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

В матеріалах справи зазначено, що партія “УДАР” подала до ТВК заяву про відкликання Наталії Полянської за народною ініціативою. Проте рішення щодо заміщення депутатки, повноваження якої достроково припинено, не ТВК не ухвалило. Згодом представники партії звернулася із клопотання про розгляд питання щодо обрання наступного за черговістю депутата, але воно теж не було підтримане.

В результаті суд визнав Калуську територіальну виборчу комісію бездіяльною та змусив прийняти рішення про визнання наступного за черговістю кандидата у списках партії депутатом Калуської міськради. Додатково зобов’язав стягнути коштом бюджетних асигнувань Калуської ТВК на користь політичної партії “УДАР” 2 684 гривні сплаченого судового збору.

В результаті територіальна виборча комісія постановила визнати обраним депутатом замість Наталії Полянської членкиню політичної партії “УДАР” Добровольську Галину Богданівну.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору