Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Івана Прокіпчина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Івана Прокіпчина — стрільця другого стрілецького відділення військової частини А7375.

Іван Прокіпчин народився 12 лютого 1980 року в селі Тисові. Навчався  в Тисівській загальноосвітній школі, після закінчення якої вступив до Тернопільського вишу. Але через певні обставини не закінчив навчання і почав працювати у сфері обслуговування за кордоном. Повернувшись в Україну, працював на шкірзаводі у Болехові.

Під час Революції Гідності Іван Прокіпчин разом з іншими патріотами стояв за суверенний і європейський шлях України. У 2015 році пішов добровольцем на службу в Збройні Сили України. На довгі 6 років відправився у зону АТО. Після повернення з війни, навесні 2021 року,  працював  у Києві.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої держави Іван Прокіпчин не зміг залишитися осторонь та без вагань  приєднався до 206 батальйону територіальної оборони. Брав участь у боях за Київську область. Після відступу ворога від столиці, батальйон Івана відправили боронити південь України. 19 серпня 2022 року загинули два його побратими. Він виніс товаришів, повернувся на позиції та продовжив нести службу.

У день поховання побратимів — 25 серпня 2022 року — Іван Прокіпчин загинув внаслідок ворожого обстрілу з танка. Йому було лише 42 роки. Його  життя  обірвалось на одному з найнебезпечніших напрямків фронту Херсонщини.

Кулеметник Іван “Троян” був уособленням незламної мужності, професіоналізму та непохитної віри у перемогу. Він захищав передній рубіж фронту, де земля випалена  від сонця та згарищ  ворожих обстрілів.

Поховали Героя на кладовищі у рідному селі Тисові.

Іван Прокіпчин нагороджений двома медалями: “За оборону Авдіївки” та “За незнищеність духу”. Також він посмертно нагороджено медаллю Івано-Франківської обласної ради “Лицар бойового чину”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08