Інформатор Калуш

ВЛАДА

Чому на Прикарпатті вводять графіки обмежень потужності електроенергії?

Чому на Прикарпатті вводять графіки обмежень потужності електроенергії?

В Прикарпаттяобленерго пояснили чому в області вводять 5 черг обмежень для підприємців.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.

Стосовно цього питання в Івано-Франківській ОДА відбулась спеціальна нарада з керівниками структурних підрозділів обласної адміністрації та директором з управління активами Олегом Сеником.

“Після серії обстрілів з боку рф в генеруючих установках України зафіксовано багато пошкоджень, а стан енергосистеми залишається складним. Через руйнування існує дефіцит потужності. Зокрема, протягом останнього тижня запрошується аварійна допомога від інших країн для покриття дефіциту. Також щодня, окрім вихідних, для великих промислових споживачів діють обмеження в потужності”, — зазначають в Прикарпаттяобленерго.

Обмеження потужностей відбуваються через ГОП — графіки обмежень потужності. В ході таких обмежень підприємці самі повинні обмежити власні споживання. Водночас в установі застерігають, що якщо дефіцит в енергосистемі буде збільшуватись, то можливе застосування інших видів графіків.

“Виходячи з цього, треба розуміти, що значною мірою рішення про запровадження обмежень залежить від того, як ми споживаємо електроенергію. Тому треба економити електроенергію, особливо в часи максимумів: зранку це з 07:00 до 11:00 і ввечері – з 17:00 до 22:00. Ми також підрахували, якщо вдома зменшити на 100 Вт навантаження, то ця величина напруги буде настільки велика, що дозволить скасувати одну чергу ГПВ. Тобто є зміст економити, бо це приведе до полегшення графіків або й взагалі дасть можливість їх не впроваджувати”, — каже директор з управління активів.

До слова в Прикарпаттяобленерго повідомили, що сьогодні, 14 травня, застосовуватимуть 5 черг обмежень споживання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору