Калуш До сайту

Прикарпаття без світла: скільки триватиме вимкнення і що з чергами?

Унаслідок зростання дефіциту в енергосистемі, НЕК “Укренерго” дала вказівку про введення графіків аварійних вимкнень на Прикарпатті. Близько години тому повідомили, що графіки вводяться в обсязі першої та другої черг. А згодом вимкнули також третю і четверту черги.

Пише Інформатор.

На сторінці “Прикарпаттяобленерго” оприлюднено графік аварійних відключень для чотирьох черг. Утім, чимало мешканців області скаржиться, що їхніх адрес у цих графіках немає. І світла немає теж.

Дізнатися черги графіків аварійних вимкнень через сайт енергокомпанії наразі практично неможливо. Сайт обленерго не витримав навантаження, яке виникло після вимкнень. У компанії радять набратися терпіння та не панікувати. Ситуацію називають напруженою, але контрольованою.

Наразі працівники компанії відповідають на деякі скарги та запитання у соцмережах. Ось ключові з них:

Чому не попередили? — “Такі графіки вводяться оперативно за вказівкою Укренерго, передбачити їх заздалегідь неможливо”

У графіку немає міста, а світло відсутнє, чому так?Скоріш за все, причина – аварійне вимкнення. Інформацію про причину відключення електроенергії можна дізнатися також у вайбер-боті “Прикарпаттяобленерго”.

Як дізнатися, скільки часу не буде світла?Передбачити тривалість відсутності світла неможливо, графіки будуть скасовані за вказівкою “Укренерго”.

В “Укренерго” повідомили, що з 21:00 до 24:00 вимушено запроваджують контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Причина — значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08