Інформатор Калуш

ТРЕШ

Мешканець Долинщини вчинив розбій і отримав 3,5 роки ув’язнення

Долинський районний суд виніс вирок жителю Долинщини, який вчинив напад, намагаючись заволодіти чужим майном після проникнення до чужого житла. Також він погрожував потерпілій застосуванням насильства.

Пише Інформатор, покликаючись на інтернет-ресурс газети “Галичина”.

8 жовтня минулого року обвинувачений, знаючи, що в сім’ї потерпілої хороше матеріальне становище, у стані алкогольного сп’яніння, вирішив заволодіти її майном, йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в обвинуваченні визнав повністю. Суду пояснив, що потерпілу він знає — раніше вони дружили сім’ями. Він був з нею в нормальних відносинах.

До вечора він перебував разом зі знайомими хлопцями в місцевому барі. Там вживав спиртне. Після розпиття спиртного (приблизно пляшка горілки), він мав бажання ще випити горілки, однак грошей для цього не мав. Він вирішив піти до потерпілої додому та позичити горілки. Підійшовши до її будинку — відчинив вхідні двері, які не були замкнуті на ключ та зайшов у коридор.

Світло в будинку було вимкнене, однак в одній з кімнат (а це він побачив через шибку у дверях) працював телевізор. За словами чоловіка, він подумав, що господарі сплять, тож горілку йому не позичать.

Після цього у нього виникла думки взяти гроші. З кишені своєї куртки він витягнув дерев’яну тріску довжиною близько 15 см і з її допомогою зробив у своїй старій сірій шапці, в яку він був одягнутий, отвори для очей. Отвори в шапці він зробив для того, щоб його не впізнали. Одягнувши шапку на лице, він, тримаючи в руці дерев`яну тріску, зайшов в кімнату, в якій миготів телевізор. В кімнаті на ліжку він побачив потерпілу. Підійшовши до ліжка, він торкнувся рукою до потерпілої, яка зразу ж піднялась, та стала говорити “що ти робиш?”. Він їй сказав: “Тихо будь, давай гроші“. Після цього він відійшов, а потерпіла, зрозумівши, що це не її син, підійшла до тумбочки, на якій був телевізор, та дала йому гроші, але це не були гривні. На його запитання: “Що це таке?”, потерпіла відповіла: “Злоті”. Він наказав потерпілій дати ще грошей. Потерпіла на його вимогу ще дала якісь гривні, але скільки їх було, він не бачив.

Після цього він вийшов з будинку та пішов додому. В себе в будинку він спалив у кухні дерев’яну тріску та шапку, в якій він зробив отвори для очей. Через декілька днів він у місцевому магазині поміняв злоті, які дала йому потерпіла на гривні, за які придбав харчові продукти та горілку.

Свою вину він визнає повністю, у вчиненому розкаюється. Просив суворо його не карати, врахувавши його щиросердечне розкаяння та повне визнання вини. Даний випадок стане йому уроком на все життя.

Потерпіла повідомила, що на даний час будь-яких претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченого у неї немає, заподіяні збитки в сумі 400 злотих та 500 грн їй відшкодовані. Просить суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив основне покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.4 ст. 187 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки й 6 місяців без конфіскації майна.

До вступу вироку в закону силу запобіжний захід щодо обвинуваченого, залишився раніше обраний — у вигляді тримання під вартою.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору