Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Мердуха

Згадуємо Романа Мердуха

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Мердуха — солдата 1-го мінометного взводу 1-го мінометного батальйону 92-ої окремої механізованої бригади імені Кошового отамана Івана Сірка.

Роман Мердух народився 5 квітня 1994 року в Калуші. Навчався у місцевій школі №10. Займався дзюдо, дуже любив тварин. Після 9-го класу вступив до Калуського політехнічного коледжу, обравши спеціальність “Обслуговування інтелектуальних інтегрованих систем”. Згодом продовжив навчання у Львівському національному лісотехнічному університеті України, здобувши ступінь магістра за спеціальністю “Автоматизоване управління технологічними процесами”.

У 2018 році відкрив власну справу — надавав послуги з сервісного обслуговування та ремонту техніки, а також надання послуг для ресторанного бізнесу. Згодом пішов працювати в одну з регіональних Інтернет-компаній. Займався монтажем та обслуговуванням комутаційних щитів. Однак, потрапивши в автомобільну аварію і зазнавши важких травм обох рук, був змушений покинути роботу і після операції в Києві повернувся назад до батьків у Калуш, де майже рік проходив курс реабілітації. Паралельно працював механіком на СТО у свого батька. Останнім місцем його роботи стало підприємство “Карпатнафтохім” — буквально за два місяці до початку повномасштабної війни з російською федерацією він влаштувався слюсарем у цех контрольно-вимірювальних приладів та автоматики.

Повістка з Калуського центру комплектування та соціальної підтримки Романові Мердуху прийшла ще до початку повномасштабного вторгнення. А він, проходячи військово-лікарську комісію, приховав, що має дві пластини у ліктьовому суглобі. 1 лютого 2022 року його відправили на навчання на Немирівський полігон, що на Львівщині. А вже 4 березня разом з побратимами він поїхав на Харківщину. Спочатку — в місті Чугуїв, а далі — на “зачистку” сіл від окупантів.

Загинув Роман Мердух 25 березня 2022 року в бою з окупантами біля села Мала Рогань. Життя 27-річного бійця обірвала куля російського снайпера.

Поховали Героя на Алеї Слави міського кладовища.

Захисник  нагороджений Орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно та відзначений медаллю “За оборону України”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору