Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

10 днів — і машина їде. Голинські підприємці в рекордні терміни придбали воїну-односельцю авто

передають автомобіль

Підприємці з села Голинь передають на фронт автомобіль.  Він терміново потрібен односельцю, який з перших днів війни — у найгарячіших місцях фронту.

Розповідає Інформатор.

“Ми розуміли, що автомобіль потрібен терміново, а збори онлайн — це зараз довго і складно. Тому ми звернулися до підприємців села. Обдзвонили всіх десь за годину. Відгукнулися всі — майже 20 людей. Наступного дня збір був закритий. Хтось дав 50 доларів, а хтось 500 і навіть 1000. Це не так важливо, але важливо, що спільно ми зібрали 5700 доларів”, — розповів мешканець села Руслан Микитин.

За цю суму в такі самі рекордні терміни не лише викупили машину, що ідеально підійде під потребу “замовника”, а і здійснили комплексне технічне обслуговування транспортного засобу: від заміни масла та фільтрів — до шин.

  “Ми навіть протестували її трохи на бездоріжжі, бо важливо, щоб там вона нікого не підвела”, — кажуть підприємці-волонтери.

Цього тижня автомобіль уже буде прямувати на схід України, бо там на нього вже дуже чекають.

До слова, це вже не перший автомобіль, який передала група підприємців із цього села на фронт. Долучаються як до спільних зборів, так і до інших, які ініціюють чи проводять у селі чи в громаді.

“Знаєте, що важливо? Хочеться звернутися до людей, які тут і яким війна стає трохи далеко. Не чекайте поки хлопці з фронту про щось попросять. Дзвоніть їм, пишіть, цікавтеся їхніми потребами і по мірі можливостей — допомагайте закривати ці потреби. Це під силу кожному селу і кожній громаді”, — каже Руслан Микитин.

До збору коштів на автомобіль долучилися: Микитин Руслан, Максимович Андрій, Терлецький Роман, Яцук Петро, Яцук Олександр, Мельник Петро, Завадецький Роман, Саганюк Петро, Кравчук Руслана, Матрофайло Степан, Жабаленко Василь, Сондей Василь, Олексюк Микола, Голинський Сергій, Баран Любомир, Завадецький Ігор, Ляхович Микола, Кузик Любов, Синяк Олег, Романишин Василь та Турчин Василь.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору