Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Мар’яна Бігуна

Згадуємо Мар’яна Бігуна

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Мар’яна Бігуна — сапера-мінера 110-ої механізованої бригади.

Він народився 17 серпня 1989 року в селі Студінці, де і навчався у школі. Потім вступив до Войнилівського ПТУ №34, обравши фах слюсаря з ремонту автомобілів. Восени 2007 року був призваний на строкову службу: спочатку в місто Гайсин, а далі був направлений в штурмову авіацію у Миколаїв. Повернувшись додому, працював у Калуші охоронцем. 

Мар’ян Бігун був патріотом. Він воював у зоні АТО в складі 5-го батальйону територіальної оборони Прикарпаття. При виконанні бойового завдання у селі Чорнухино Луганської області 23 січня 2015 року воїн отримав поранення. Але після кількох місяців лікування знову повернувся до побратимів.

Потім був рік “перерви” від військової служби, а з липня 2016 він знову на рік повернувся у військо. Цього разу був направлений в роту розвідки 14-ї бригади міста Володимира-Волинського.

За участь у бойових діях Мар’ян Бігун отримав вісім нагород, зокрема медаль “Захисникові Вітчизни” (2015) та почесний нагрудний знак “За взірцевість у військовій службі третього ступеня” (2016).

21 листопада 2018 року одружився та спрямував усі свої сили задля забезпечення добробуту сім’ї. Їздив за кордон на роботу. Радів народженню сина… 

Коли почалось повномасштабне вторгнення, він одразу залишив роботу в Польщі. Уже 26 лютого 2022 року він приїхав додому й за дві години був у Калуському військкоматі. 2 березня 2022 року був мобілізований до складу саперної бригади. Востаннє на зв’язок із рідними він вийшов 2 квітня. Наступного дня він загинув. Це сталося поблизу Авдіївки, що на Донеччині.

Поховали Мар’яна Бігуна на кладовищі у селі Студінці. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору