Калуш До сайту

Брошнівська філія ДП “Ліси України” планує велику вирубку старовікових лісів?

Брошнівська філія ДП “Ліси України” планує щорічно вирубувати більш ніж 31 тисячу кубометрів деревини на загальній площі понад 151 га. Запрошені брошнівською філією фахівці відмітили відсутність червонокнижних видів дерев, що розв’язує руки на здійснення вирубки лісів. Однак результати дослідження природоохоронної організації показали кардинально інші результати. Що коїться на території Брошнівської філії ДП “Ліси України”?

Ділиться Інформатор, покликаючись на Українську Природоохоронну Групу.

З метою обгрунтування вирубки лісів, лісники брошнівської філії звернулися до фахівців Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Андрія Замороки та Юрія Шпарика. Вони повинні були надати висновки щодо відсутності перепон для початку процесу вирубки лісу.

За результатами досліджень науковців ПНУ ім. В. Стефаника, на ділянках запланованих вирубок  жодних червонокнижних видів дерев не було виявлено. Однак, представники УПГ це стало аж занадто очевидним, адже, як вони зауважують, Андрій Заморока виступав за доцільність та користь забудови Свидовця.

Фахівці Української Природоохоронної Групи провели власне дослідження, результати якого кардинально відрізняються від результатів фахівців із Івано-Франківська.

“Ми вирішили перевірити й оглянули заплановані в рубки ділянки лісів віком понад 110 років. Так само очікувано, лише за один неповний день ми виявили там аж 11 видів, занесених до Червоної книги України. А ще кілька десятків найстаріших дерев ялиці і бука з обхватом стовбура від 258 до 400 см. Їх заборонено вирубувати і наявність яких є підставою для створення охоронних зон”, – йдеться у повідомленні Української Природоохоронної Групи

Представники даної організації підготували звернення до Міністерства довкілля та Івано-Франківської ОВА з вимогою заборони нищення лісів на даних ділянках.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08