Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дружина молодого воїна з Прикарпаття просить підписати петицію, щоб присвоїти йому звання Героя України

Дружина молодого воїна з Прикарпаття просить підписати петицію, щоб присвоїти йому звання Героя України

Він був хоробрим захисником і справжнім патріотом. Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну брав участь у важких боях за Маріуполь, Авдіївку, Донецьк. Загинув — у листопаді 2023 року.

Повідомляє Інформатор.

Йдеться про Назарія Александрука із Косівщини, який загинув у віці 29-ти років. Він був єдиним сином у батьків і мав маленьку донечку.

Старший матрос 73 морського центру ССО військової частини А3199 Александрук Назарій Юрійович, 1994 року народження, уродженець с. Черганівці. Навчався у Івано-Франківському коледжі фізичного виховання й здобув кваліфікацію викладача — організатора масової фізичної культури. У цьому коледжі й розпочав свій трудовий шлях. У листопаді 2013-го, він вирішив вступити на службу в Національну поліцію м. Івано-Франківська.

У березні 2015 року вступив на службу в міліцейський батальйон. З того часу не пропустив жодної ротації.  Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну Назарій Александрук брав участь у важких боях за Маріуполь, Авдіївку, Донецьк…

Керівництво ГУ НП у Івано-Франківській області неодноразово відзначало, учасника АТО/ ООС подяками та нагородами за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, та незламність духу.

14 березня 2022 року він пішов добровольцем у ЗСУ та служив у складі Сил спеціальних операцій (ССО) на Південному напрямку.

“Назарій ніколи не ховався за спинами інших. Мій чоловік був справжнім патріотом своєї країни, мужнім і хоробрим воїном. Ризикуючи собою, неодноразово рятував життя побратимам. З честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові і державі. Я пишаюсь своїм чоловіком, а донька – своїм батьком-Героєм. Батьком з великої літери”, — каже дружина загиблого воїна.

9 листопада 2023 року під час виконання чергового завдання захисник героїчно поліг на одній із найгарячіших ділянок фронту — лівому березі Дніпра, поблизу с. Кринки Олешківської громади Херсонської області.

До завершення збору підписів під петицією залишилося 34 дні. Бракує менщ як 5000 підписів. Підтримати петицію можна за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору