Калуш До сайту

З 18 травня для окремих категорій громадян при перетині кордону буде обов’язковим наявність військово-облікових документів | Розʼяснення ДПСУ

Від завтра інспектори Державної прикордонної служби України на пунктах пропуску перевірятимуть наявність військово-облікових документів у громадян. Однак це стосуватиметься не усіх категорій громадян. Про кого йде мова?

Розповідає Інформатор, покликаючись на Державну прикордонну службу України.

 Державна прикордонна служба України повідомила, що обовʼязковій перевірці на наявність військово-облікових документів при перетині державного кордону підлягатимуть наступні категорії громадян віком від 18 до 60 років:

Джерело: Державна прикордонна служба України 

Водночас, у ДПСУ надали перелік категорій осіб, що не підлягають обовʼязковій перевірці військово-облікових документів при перетині кордону, а саме:

У Держприкордонслужбі наголосили, що для забезпечення безперешкодного перетину кордону, перед виїздом необхідно здійснити уточнення власних даних в ТЦК та СП і внести у  військово-обліковий документ інформацію про отримання відстрочки.

Нагадаємо, що з 18 травня набуває чинності нова редакція Закону України “Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, відповідно до якого, усі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані у ТЦК та СП.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08