Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Бутусіна

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Бутусіна — військовослужбовця 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої механізованої бригади.

Роман Бутусін народився 5 липня 1997 року у Владивостоці. Разом із великою родиною він у 2014 році переїхав з рф до України. Оселилися тут у селі поблизу Калуша. Вивчив українську мову, екстерном склав іспити і вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, де навчався на розвідника-артилериста. 

Потім поїхав на заробітки до Польщі, аби зібрати кошти на лікування сестри. Згодом — повернувся в Україну і вирішив разом із братом — Леонідом Бутусіним — піти до війська. Контракт із ЗСУ Роман Бутусін підписав у 2020 році. Воював у зоні ООС. А перед початком повномасштабної війни тільки повернувся з чергової ротації. 

У лютому 2022-го захищати Україну пішли четверо чоловіків з родини росіян Бутусіних: батько та троє його синів. Роман брав участь у боях за Чернігівщину.

Роман Бутусін героїчно загинув 9 березня 2022 року під час оборони села Лукашівка. Знайти тіло полеглого Героя рідному батьку вдалося лише 30 березня, коли село звільнили від окупантів.

Захисник нагороджений Орденом “Золота Зірка” посмертно та відзначений медаллю “За оборону України”. Також захиснику присвоїли звання Героя України. 

Поховали Героя на Алеї Слави міського кладовища.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору