Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Бій століття: Усик – Ф’юрі | Де можна переглянути боксерський поєдинок?

Вже сьогодні, у ніч із 18 на 19 травня, нарешті відбудеться боксерський поєдинок між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі. Фахівці встигли назвати чемпіонський поєдинок “боєм століття”.

Ділиться Інформатор

Циганський король проти українського Кота: історія протистояння, штрафи та перенесення

Бій між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Фюрі спочатку був запланований на грудень 2023 р., однак через різні причини двічі переносився. Українець підписав контракт на бій у жовтні минулого року, а Ф’юрі того ж місяця вирішив провести проміжний бій із новачком боксерського рингу, бійцем UFC – Френсісом Нганну. Ба більше, суперник Усика ледь не програв бій через нокдаун від новачка рингу вже у третьому раунді. Ф’юрі потрібен був час на відновлення після бою, тому найочікуваніший боксерський поєдинок останніх років вирішили перенести на 17 лютого 2024 р. навіть попри підписаний контракт.

До лютневого поєдинку залишалися лічені дні, але знову всі плани на проведення бою зірвав циганський король, який отримав розсічення у тренувальному таборі. Усім здавалося, що Ф’юрі просто тягне час та відтягує поєдинок бо банально боїться спарингу із Усиком.

Врешті, щоб остаточно провести бій, який тепер був перепризначений на 18 травня, промоутери ввели величезний штраф у розмірі 10 мільйонів доларів, який активується у випадку відмови виходу на ринг.

За повідомленнями ЗМІ стало відомо про космічні суми гонорарів, які отримають боксери за проведення бою. Британець отримає за бій 69 млн. доларів, а українець значно скромнішу суму – 34 млн. доларів. Реалізація телевізійних та ексклюзивних прав на показ значно збільшать суми гонорарів.

Місце проведення бою десятиліття

     Kingdom Arena (Ер-Ріяд, Саудівська Аравія)

Останнім часом Саудівська Аравія стала звичним місцем для проведення спортивних заходів елітного рівня. Тут відбувалися битви між Нганну із Джошуа та Ф’юрі, а також свої преміальні шоу в цій країні проводить WWE найбільший у світі рестлінг промоушн. Причина проста — шейхи готові платити величезні гроші за проведення історичних подій на території їхньої країни Саме тому, боксерський поєдинок за звання абсолютного чемпіона у важкій вазі відбудеться у столиці Саудівської Аравії – Ер-Ріяді. Вечір боксу проходитиме на стадіоні Kingdom Arena, що вміщає 26 тисяч футбольних фанів, або ж кількість глядачів під час боксу можна збільшити до 40 тисяч осіб.

Де можна переглянути боксерський поєдинок?

Трансляція відбудеться в ніч із 18 на 19 травня на медіа сервісі MEGOGO за платною підпискою на телеканалі Megogo Гонг або ж у спеціально створеній вкладці під чемпіонський поєдинок. Студія до бою Усика проти Ф’юрі розпочнеться о 19:00. Вихід боксерів на ринг заплановано після опівночі, тож основна трансляцію бою на Megogo розпочнеться о 00:30 неділі 19 травня. Традиційно перед великими боксерськими поєдинками відбувається кількагодинний андеркард.

Історична подія у світі боксу

Боксерський поєдинок між Тайсоном Фʼюрі та Олександром Усиком насправді стане історичною подією у чинному столітті. Переможець двобою стане першим абсолютним чемпіоном у надважкій вазі у ХХІ ст.

Востаннє, абсолютним чемпіоном став Леннокс Льюїс, який переміг Евандера Голіфілда у 1999 р. Тоді на кону стояли три чемпіонські пояси – IBF, WBA та WBC.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору