Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Оновити дані без візиту до ТЦК: застосунок Резерв+ вже можна завантажити на смартфон

З допомогою застосунку можна дистанційно уточнити облікові дані без візиту до територіального центру комплектування.

Пише Інформатор, покликаючись на “Судово-юридичну газету”.

Застосунок, за допомогою якого військовозобов’язані можуть в електронному вигляді оновити свої дані візиту до ТЦК, уже можна завантажити в Україні.

Він уже з’явився у доступі і завантажити його можна для операційної системи IOS ТУТ, а для Android ТУТ.

В описі інформують, що “Резерв+” – це застосунок від Міністерства оборони України, у якому можна зручно та швидко оновити персональні дані без візиту до ТЦК.

Щоб отримати доступ до даних щодо себе, потрібно зробити два прості кроки:

  • Авторизуватися за допомогою BankID
  • Внести актуальні контакти: мобільний номер, електронну пошту та адресу проживання.

Після цього громадяни побачать, яка інформація щодо них є в реєстрі Оберіг – чи є відстрочка, бронювання, чи перебуває особа у розшуку тощо.

“Українці, які проживають за кордоном, теж мають оновити інформацію до 16 липня, щоб уникнути порушень та штрафів”, — зазначають.

Зокрема, український дипломат, у минулому – міністр інфраструктури України, Володимир Омелян поділився, що оновив дані дистанційно.

“Працює, – пише він. – Функціонал і вигляд застосунку – 100% Дія. Мабуть, простіше і краще було це одразу робити єдиним додатком. Але, ок, пізніше — значить пізніше”.

Оновив дані і Володимир Фомічов – журналіст, редактор, колишній полонений.

“Було десь так. Завантажив додаток. Потім авторизувався через Монобанк. Далі треба було ввести по черзі номер телефону, електронну пошту та адресу фактичного проживання. Потім додаток хвилин 20 підвантажував дані з системи Оберіг. Потім у ньому зʼявилась інформація про облік”, – поділився він.

Згодом у Міноборони обіцяють, що у застосунку зʼявиться військово-обліковий документ з інформацією з реєстру Оберіг. Він матиме таку ж юридичну силу, як паперовий.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору