Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Леоніда Бутусіна

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Леоніда Бутусіна — військовослужбовця 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої механізованої бригади.

Леонід Бутусін народився 27 квітня 2001 року у Владивостоці. У 2014-му, у віці 13-ти років, разом із великою родиною переїхав з рф до України. Оселилися на Прикарпатті — у селі поблизу Калуша. Леонід навчався у Надвірнянському військово-спортивному ліцеї та на юридичному факультеті Одеського університету.

Згодом захворіла сестра Леоніда і він, разом із братом Романом, поїхав до Польщі на заробітки, аби допомогти фінансово. Згодом, у 2020, повернувся і разом із братом вступив до лав Збройних сил України. Воював на Донеччині.

Після початку повномасштабного вторгнення брав участь у боях за Чернігівщину, де й під час оборони села Лукашівка загинув 9 березня 2022 року. Знайти тіло полеглого Героя рідному батьку вдалося лише 30 березня, коли село звільнили від окупантів.

Захисник нагороджений Орденом “Золота Зірка” посмертно та відзначений медаллю “За оборону України”. Також захиснику присвоїли звання Героя України. 

Поховали Героя на Алеї Слави міського кладовища.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору