Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі | ФОТО

Усик переміг чемпіон світу

Боксерський поєдинок між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф’юрі насправді став історичною подією. Переможець двобою став першим абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі у ХХІ столітті.

Інформатор стежив за поєдинком та радіє разом з усією Україною.

Боксерський поєдинок відбувався у столиці Саудівської Аравії – Ер-Ріяді, на стадіоні Kingdom Arena, який може вмістити до 40 тисяч осіб. Бій за усі чемпіонські пояси у надважкій вазі професійного боксу розпочався далеко за північ 19 травня: чемпіон за версіями WBA/WBO/IBF/IBO Олександр Усик зустрівся з володарем поясу WBС Тайсоном Ф’юрі.

Вже у першому раунді Усик виглядав активнішим, зайняв центр рингу і завдав кілька комбінаційних ударів супернику. Наступні два раунди були напруженими: обидва боксери завдавали влучних ударів.

У четвертому раунді активнішим був українець, наступний — був за Ф’юрі. Важким видався екватор поєдинку: український боксер отримав розсічення. У сьомому раунді британець насипав у корпус, але і Олександр завдав точного удару противнику, а наприкінці раунду завдав влучну серію.

Точними ударами від українця відзначився наступний раунд — обличчя суперника залило кров’ю.

Перехопивши ініціативу, наш боксер у дев’ятому раунді завдав таку кількість влучних ударів, що Тайсон “поплив” у нокдаун. Врятували британця канати, рефері, а згодом і гонг.

В останніх раундах українець тримався в центрі рингу і завдав коротких швидких і точних ударів.

Зрештою після 12-ти раундів оголосили переможцем Олександра Усика!

Нагадаємо, бій між Олександром Усиком і Тайсоном Фюрі спочатку був запланований на грудень 2023 року, але двічі переносився.

Подію анонсували як вирішальний момент у кар’єрі обох видатних чемпіонів. При цьому явного фаворита у прогнозах експертів не було. Британець вищий за українця на 15 сантиметрів і важчий на 17,6 кілограмів. Розмах рук у Тайсона Ф’юрі на 18 см більший, ніж в Олександра Усика. Але наш боксер — рухливіший та більш технічний.

Також стало відомо про космічні суми гонорарів, які отримають боксери за проведення бою. Британець отримає за бій 69 млн доларів, а українець — 34 млн доларів.

Тетяна Кіндюх
Олександра Нагарнюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору