Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Голови ОСББ видаватимуть повістки? Кабмін прийняв відповідну постанову

Голів ОСББ уповноважать видавати повістки. Дане рішення було прийняте у новій постанові Кабміну від 16 травня 2024 р. №560, яка визначає порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації та на особливий період. Чи справді це так?

Розповідає Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету.

16 травня 2024 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 560 “Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період”. У ній йдеться про те, що резервісти та військовозобов’язані можуть бути оповіщені за адресою місця проживання або адресою задекларованого чи зареєстрованого місця проживання групами оповіщення, до складу яких можуть включатися керівник установи (організації) або ФОП, які надають послуги з управління багатоквартирними будинками, або голова правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ)

Постановою Кабміну передбачено й процес утворення таких груп вручення повісток. Зокрема, керівник місцевого ТЦК видає відповідний наказ, але не пізніше ніж за день до проведення заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних громадян. У наказі визначається порядок залучення керівника організації або ФОП, який надає послуги з управління багатоквартирними будинками, голови правління ОСББ до груп оповіщення. Окрім цього у наказі начальника ТЦК повинно бути зазначено: 

  • маршрути оповіщення (місця, де здійснюватиметься оповіщення, із зазначенням адрес будинків, громадських місць, громадських будинків та споруд, назв вулиць або площі);
  • старші груп оповіщення із числа представників ТЦК;
  • підприємства, установи, організації, працівники яких підлягають оповіщенню;
  • час та строки проведення оповіщення;

Оповіщення громадян, представниками, що уповноважені видавати повістки (серед яких і голови ОСББ), може відбуватися двома шляхами: 

  • одноосібно;
  • у складі груп оповіщення;

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору