Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Хотів “відкупитись” від протоколу про злочин. У Долині на 17 тисяч оштрафували чоловіка

Хотів "відкупитись" від протоколу про злочин.

Долинський районний суд оштрафував місцевого мешканця, який намагався дати поліцейським хабар. Правоохоронці приїхали на виклик за фактом домашнього насильства, але винуватець спробував владнати питання грішми.

Подробиці розповідає Інформатор.

Відомо, що 20 березня цього року двоє поліцейських із Долинського відділення поліції отримали службове завдання та виїхали на виклик. За допомогою зверталася жінка, яка повідомила про вчинення щодо неї домашнього насильства.

На місці правоохоронці застали правопорушника та заявницю. Остання написала заяву та просила притягнути до адміністративної відповідальності її кривдника. Той пройшов із поліцейськими до їхнього службового автомобіля та спробував “домовитись”. У матеріалах справи зазначено:

“…усвідомлюючи своє викриття у вчиненні адміністративного правопорушення, а саме у вчиненні домашнього насильства, знаходячись на передньому пасажирському сидінні службового автомобіля…, з метою вирішення питання щодо нескладання відносно нього протоколу про вчинення адміністративного правопорушення…, витягнув із кишені своїх штанів згорнуті у кулак гроші, а саме 6 купюр номіналом по 500 гривень, загальною сумою 3000 гривень, які поклав на підлокітник між передніми автомобільними сидіннями”.

Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії, але грошей він не забрав.

“Таким чином, надав службовій особі, яка перебувала при виконанні функціональних обов’язків, неправомірну вигоду за невчинення нею дій щодо складення протоколу про адміністративне правопорушення та нескерування його до суду”, — зазначено в справі.

Обвинувальний акт надійшов до суду з угодою про визнання винуватості від 16 квітня 2024 року, укладеною між прокурором Долинського відділу Калуської окружної прокуратури та підозрюваним у цьому провадженні. Сторони погодилися на призначення покарання за ч. 1 ст. 369 КК України у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень. Суд цю угоду затвердив.

Після набрання вироком законної сили 3000 гривень, які на час слідства були передані на відповідальне зберігання, будуть конфісковані у власність держави.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору