Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Цибика

Згадуємо Василя Цибика

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Цибика — водія кулеметного відділення взводу вогневої підтримки 1-ї гірсько-штурмової роти.

Василь Цибик народився 18 лютого 1978 року в місті Болехові. Навчався спочатку у Болехівській школі № 2, а потім — на вечірньому відділенні у ЗОШ  № 1. У 1996-1997 роках проходив військову службу в рядах Збройних Сил України. Відтак працював на підприємствах Болехова: ПРАТ «ШКІРЯНИК» і ТзОВ «МАПІ.ВУД».

Під час повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України Василь Цибик був призваний на військову службу разом зі своїм братом-близнюком Миколою. 10 липня 2022 року два брати пліч-о-пліч розпочали захищати нашу землю від російської навали. 

Василь був вольовим, наполегливим та принциповим військовослужбовцем, гарним другом для побратимів. Як і всі ми, прагнув одного – перемоги та мирного неба над головою. До останнього подиху був вірний присязі і Батьківщині, в боротьбі за волю і незалежність України віддав найцінніше – своє життя. 

Життя Василя Цибика обірвалося 3 жовтня 2022 року. Захищаючи рідну землю та її свободу, він загинув від пострілу ворожого танка  в районі населеного пункту Спірне Донецької області. Військовослужбовцю було 44 роки.

Останній спочинок Герой знайшов у рідному Болехові на кладовищі на вулиці Довжанській.  

Указом Президента України від 10 травня 2023 року № 269 посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Також посмертно нагороджено медаллю Івано-Франківської обласної ради “Лицар бойового чину”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору