Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жителі села на Долинщині скаржаться на понад 20 кілометрів жахливої дороги

Жителі села на Долинщині скаржаться на понад 20 кілометрів жахливої дороги

Через ями та вирви жителям Великої Тур’ї складно добиратись до роботи у місті, а управлінці кажуть, що через дорогу обмежені в розвитку села.

Ділиться Інформатор.

З Долини до Великої Тур’ї проходить єдина пряма дорога протяжністю понад 20 кілометрів. Нормальне дорожнє покриття на цій ділянці дороги присутнє тільки на третині усього маршруту. Інша дві третини цієї дороги вкриті численними ямами, вибоїнами та вирвами.

Староста села Надія Крайник розповідає, що поганий стан дороги до села є головною проблемою жителів.

“Якщо брати Долинську ТГ, то наше село є найвіддаленішим з найжахливішою дорогою. Ми стукаємо з цим питання в адміністрації різних рівнів і нас не чують”, —

Зазначає, що у селі проживає багато медиків, котрі щодня змушені добиратись по жахливій дорозі на роботу в Долину рейсовим автобусом чи власними автівками. Також стан дороги несприятливий для розвитку школярів й молоді, які проживають у Великій Тур’ї.

“Дуже важко запросити фахівця з міста для проведення гуртків у селі. Більшість відмовляється, бо не хочуть доїжджати цією жахливою дорогою. Ми б так хотіли розвиватись, але стає штопором дорога, яка є головною проблемою. Через те, що дорога з Долини до Великої Тур’ї в поганому стані ми залишаємось обмежені в розвитку села”, — ділиться староста.

Щоб звернути увагу на цю проблему місцеві активісти вирішили організувати збір склотари й на виручені кошти збудувати стелу на в’їзді до села.

“Фактично, коли цей проєкт започатковували, то їх ідея була в основному до того, щоб привернути увагу до дороги. Таким заходом я думаю ми мусимо привернути увагу до того, що ми можемо, знаємо й вміємо, але й зробіть зі своєї сторони теж. Розуміємо що зараз війна, але жити якось теж мусимо”.

Більше про це можна прочитати у матеріалі: Мешканці села на Калущині три роки збирали склотару, щоб встановити нову стелу.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору