Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили меморіальні дошки трьом полеглим воїнам

У Калуші відкрили меморіальні дошки трьом полеглим воїнам

На фасаді Калуського ліцею №3 урочисто відкрили пам’ятні дошки полеглим Василю Федоришину, Ростиславу Лазоришину, Василю Хандію.

Пише Інформатор.

Відкриття інтерактивних меморіальних дощок відбувалось на біля стін школи у якій в різні роки навчались кожен з Героїв. На урочистий захід зібрались учні ліцею, міська влада, рідня та друзі полеглих.

Також на відкриття приїхали побратими Василя Федоришина, які мали змогу подякувати йому за порятунок в його останньому бою. Заступник командира військової частини в якій служив Василь разом з побратимами вручив його рідним почесну відзнаку “Золотий хрест”, якою був посмертно нагороджений воїн. Додатково військові повідомили, що президент Володимир Зеленський підписав наказ про присвоєння Василю Федоришину ордена “За мужність”.

Свої слова вдячності до свого чоловіка могла й висловити дружина Василя Хандія, який прожив мужнє та героїчне життя. Натомість матір полеглого Ростислава Лазоришина присвятила вірш для сина.

“У ці темні часи, коли здається, що світ навколо руйнується, як ніколи важливо пам’ятати про силу людської єдності та підтримки. Сьогодні мешканці Калуської громади зустрілися на відкритті пам’ятних знаків, заради того, щоб подякувати нашим Воїнам та підтримати їх близьких у цю важку хвилину скорботи”, — поділився міський голова Андрій Найда.

Також закликав школярів пам’ятати подвиг Героїв та постійно дізнаватись про їх життя скануючи qr-код на меморіальній дошці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору