Калуш До сайту

У Калуській ЦРЛ запрацював комп’ютерний томограф за 13 мільйонів гривень

У Калуші в приміщенні ЦРЛ відкрили оновлений кабінет комп’ютерної томографії. Тепер лікарня має один із найсучасніших томографів, вартістю майже 13 мільйонів гривень.

Повідомляє Інформатор.

Як зазначила заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, комп’ютерний томограф придбано завдяки Міністерству охорони здоров’я України та співпраці зі Світовим банком.

Керівництво області під час урочистого відкриття зазначало також, що Калуська ЦРЛ є однією з найбільш оснащених — є ангіограф, МРТ (їх було тільки два в області) і тепер — КТ. Це означає, що, як мінімум, для мешканців Калуського району (а це понад 250 тисяч населення) медичні послуги стають доступнішими.

Обіцяли обласні чиновники і подальшу підтримку та співпрацю із медичними закладами громади.

Донедавна, зауважив міський голова Калуша Андрій Найда, томограф у ЦРЛ був зношеним і часто виходив з ладу. Доводилось шукати окремі деталі та комплектуючі, що щоразу було стресом і для керівництва закладу, і для влади міста, не кажучи вже про пацієнтів.

“Разом із депутатським корпусом шукали рішення. Вирішили писати звернення до нардепа Едуарда Прощука. А він підняв на ноги всіх, дійшов до Міністерства охорони здоров’я і от — бачимо результат. Дякуємо всім, хто допоміг закрити цей запит”, — зауважив очільник громади.

За словами керівника Калуської ЦРЛ Ярослава Мороза, окрім самого комп’ютерного томотрафа, кошти були потрібні на ремонт приміщення. Його робили за власні кошти медзакладу. І це — близько мільйона гривень вартувало. Крім того, 1,2 мільйони гривень були виділені з бюджету міста. За них придбали джерело безперебійного живлення.

Комп’ютерний томограф уже працює. Тож, всі, хто має відповідні скерування та потребу в такому обстеженні, можуть звертатися.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08