Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В одному з магазинів Калуша продають сіль з окупованого Соледару | ФОТО

В одному з магазинів Калуша продають сіль з окупованого Соледару

В роздріб продаються упаковки солі, яка була видобута ще до початку повномасштабного вторгнення та окупації міста Соледар, що на Донеччині.

Ділиться Інформатор.

В пекарні “Матусин хлібчик” на прилавку можна побачити справжній музейний експонат — легендарні пачки солі, яка видобувалась у місті Соледар, Бахмутського району, Донецької області. Сіль є йодованою та запакованою в червону упаковку, яка відправлялась на експорт в Азербайджан. Запакована упаковка за 25 днів до повномасштабного вторгнення — 31 січня 2022 року.

Цікаво, що коштує сіль 25 гривень попри те, що колекціонери готові дати за таку пачку немаленьку суму коштів.

До прикладу Молодіжна рада при Калуській міській раді нещодавно розіграла схожу упаковку за донат на ЗСУ. Загалом волонтерам вдалось зібрати на розіграші понад 8 745 гривень.

Довідка

Підприємство “Артемсіль”, яке видобувало сіль у Соледарі забезпечувало понад 90% потреб українського населення у цій продукції та було одним з найбільших у Європі в галузі. Після початку повномасштабного вторгнення цехи зупинили свою роботу, а звичні нам упаковки солі зникли з прилавків магазинів.

На початку 2023 року підприємство зібрало останні 20 тонн солі й створили сувенірні упаковки у проєкті “Міць”, щоб зібрати кошти для ГУР. До слова така упаковка побувала й в Калуші, ми розповідали про це у матеріалі: Гості із Соледару | Фоторепортаж

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору