Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Головатого

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Головатого — командира мінометної батареї в складі 81-ої окремої аеро-мобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ.

Володимир Головатий народився 23 травня 1993 року в селі Підбережжя у великій родині: мав двох братів та чотирьох сестер. Вчився у місцевій школі, мав багато захоплень, був учасником ПЛАСТу, співав, гарно декламував вірші, танцював… Дуже любив природу та все живе. Його мама в одному з інтерв’ю розповідала, що він ще зі школи садив квіти, любив собак, приручив сокола… А ще — дуже допомагав їй із вихованням молодших дітей.

Вступив до Болехівського лісогосподарського коледжу, а згодом вирішив, що буде служити в морському флоті. В квітні 2013 року хлопець пішов на військову службу за контрактом на посаду навідника міномета. Розпочав службу у Феодосії, а далі — була анексія Криму. Місяць його батальйон був в облозі, день — у полоні.

Після цих подій Володимира Головатого перевели у Миколаїв. Згодом був відправлений у зону АТО. Отримав серйозні поранення в голову, лікувався кілька місяців, а потім знову повернувся у зону дислокації батальйону. 

У вересні 2015 року він вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові. Вийшов звідти не лише з дипломом, а і у званні лейтенанта. Після навчання мав право обрати місце служби, але поклався на керівництво академії. Так Володимир Головатий опинився у Костянтинівці Донецької області. Його призначили командиром мінометної батареї. Тоді там тривали бойові дії і там його застала повномасштабна війна.

На той момент чоловік уже був одруженим та мав крихітну донечку.

За два тижні до загибелі під час розмови з мамою він сказав, що багато думав і переосмислив. “Знаєте, я не боюсь смерті, але найбільше мене засмучує той факт, що моя смерть принесе біль близьким… Та мої діди поступили б так само”, — додав.

13 квітня 2022-го під час виконання бойового завдання поблизу села Долина Донецької області від прямого влучання САУ воїн загинув разом із двома побратимами.

Указом Президента України Володимир Головатий нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно), а рішенням Долинської міської ради – відзнакою “За заслуги перед Долинською громадою”.

Похований у рідному селі Підбережжя.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08