Калуш До сайту

Ділки висадили жителя Франківщини на пів дорозі до незаконного перетину кордону

Чоловік хотів незаконно втекти за кордон, але вже по дорозі його висадили геть з автівки.

Пише Інформатор, посилаючись на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

48-річний житель Львівщини разом зі спільником організував незаконний перетин чоловіків за кордон:

“Переправники підшуковували охочих через спільних знайомих або через соцмережі, забезпечували їх доставку у прикордоння власним транспортом та супроводжували до держрубежу. Цього разу перетин кордону планувався у районі міста Хуст, на українсько-румунській ділянці. Чоловікам наказали доїхати громадським транспортом до Ужгорода, звідки їх мали довезти до кордону автомобілем пособника”, — пишуть на сторінці ДПСУ.

За участь у такій схемі двоє жителів Івано-Франківської та Київської областей заплатили 18 000 доларів США.

В ході операції викриття незаконної оборудки оперативники в Ужгороді затримали організатора та виявили при ньому кошти. Також під час пошукових заходів був виявлений автомобіль “Volkswagen” на околиці села Чертеш Хустського району.

“За інформацією оперативників, водій, щойно дізнався про затримання організатора, висадив «клієнтів» посеред дороги. Аби сховати легковик, водій зіштовхнув його у кювет, а сам втік у невідомому напрямку”, — пишуть прикордонники.

Особу пособника вже вдалось встановити, наразі проводяться пошукові заходи. Організатору повідомили про підозру у вчиненні “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08