Калуш До сайту

Сучасні ізолятори та комфортні палати. У Калуській ЦРЛ оновили реанімацію

Капітального ремонту дочекалося відділення анестезіології та інтенсивної терапії у Калуській ЦРЛ. Учора його офіційно відкрили та освятили.

На оглядинах побував Інформатор.

Ремонтні роботи у відділенні провели на умовах співфінансування з бюджету громади та коштів благодійників – Міжнародного медичного корпусу. Благодійників залучила Калуська районна військова адміністрація, очільниця якої Жанна Табанець, під час відкриття подякувала партнерам проєкту.

“З Міжнародним медичним корпусом ми тісно співпрацюємо у трьох напрямках, — зазначила вона. — Перший — це навчання. різні тренінги і семінари, другий — підтримка всіх потребуючих у вигляді благодійної та гуманітарної допомоги, третій — розвиток і підтримка медичних закладів Калущини. Завдяки цій співпраці раніше вдалося відкрити дитячу кімнату, яка функціонує в міській поліклініці, а сьогодні — маємо оновлене ось це відділення у ЦРЛ. Тому дякую всій команді благодійників. які підтримують та допомагають”.

Представниці організації Жанна Табанець вручила грамоту.

“Час важкий і коштів постійно не вистачає, але спільними зусиллями громади, районної та обласної влади і благодійників вдалося реалізувати цей проєкт. Витратили близько трьох мільйонів гривень загалом. Тож, сподіваюся, що в таких умовах пацієнти виздоровлюватимуть швидше”, — додав міський голова Калуша Андрій Найда.

У коментарі Інформатору керівник Калуської ЦРЛ Ярослав Мороз деталізував, що ремонт у відділенні інтенсивної терапії не робили жодного разу з моменту його відкриття, тобто майже 40 років.

“Коли був спалах ковіду, багато всього зробили на швидкоруч, бо треба було надавати людям допомогу. До 2017 року у нас було розгорнуто сім ліжок у реанімації, а з 2022 року — повноцінних 10 ліжок.  Зараз оновлено все: від проводки — до обладнання. За сприяння нардепа Едуарда Прощука і районної ОВА залучили 1 мільйон 79 тисяч гривень від благодійників. ще мільйон гривень виділила міська рада і приблизно 800 тисяч гривень власних коштів лікарні долучено, за які оновили кисневу систему. Зараз ще триває закупівля меблів і відділ повноцінно запрацює”, — пояснив він.

Зараз у відділенні є ізолятори, окремі палати та палати, де може вмістити два-три пацієнти одночасно. Все повністю облаштовано сучасним обладнанням.

Нагадаємо, напередодні в приміщенні ЦРЛ відкрили оновлений кабінет комп’ютерної томографії. Тепер лікарня має один із найсучасніших томографів, вартістю майже 13 мільйонів гривень.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08