Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Пулика

Згадуємо Романа Пулика

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Пулика — гранатометника 57-ї бригади 34-го батальйону 3-ї роти 1-го взводу.

Роман Пулик народився 26 січня 1994 року в селі Небилові, що на Рожнятівщині. Мав двох сестер, а батька втратив ще до свого народження — той загинув за трагічних обставин. Навчався у сільській школі, любив волейбол та загалом був активним хлопцем.

У 20-річному віці він одружився, мав двох донечок, яких дуже любив і про яких дбав. На початку 2022 року дізнався, що втретє стане батьком.

Але почалася повномасштабна війна… Роман Пулик пішов захищати рідну землю, брав участь у звільненні населених пунктів Донецької та Луганської областей.

До лав ЗСУ він пішов у квітні 2022 року разом зі своїми друзями дитинства. З одним із цих друзів, Василем Тичковським, він загинув в останньому бою. Це сталося 30 серпня 2022 року при контрнаступі на Херсон: в селі Сухі Ставки прикарпатець був важко поранений під час мінометного обстрілу. Від отриманих травм Роман Пулик загинув.

Його третя донечка народилася вже після загибелі батька, але назвали її так, як вибрав він — Вікторією.

Похований Герой на кладовищі у рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору