Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті планують відремонтувати 14 мостів. У Мислівці роботи вже завершено

На Прикарпатті планують відремонтувати 14 мостів. У Мислівці роботи вже завершено

Служба відновлення і розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області визначила пріоритети на поточний рік. Насамперед, кажуть, постараються підтримати нормальний технічний стан штучних споруд.

Повідомляє Інформатор.

За даними відомства, цьогоріч заплановано проведення ремонтних робіт на 14 мостах області. Уже відновлено перильне огородження на мосту в селі Мислівка (дорога Р-21 Долина — Хуст) та розпочато роботи на мосту в селі Микуличин (дорога Н-09 Мукачево — Львів).

Задля підвищення рівня безпеки на автомобільних дорогах заплановано такі роботи:

  • нанесення дорожньої розмітки;
  • встановлення і заміну дорожніх знаків;
  • відновлення розмітки пішохідних переходів;
  • влаштування нового бар’єрного огородження;
  • ремонт бар’єрного огородження;
  • влаштування 1 світлофора.

“Враховуючи обмежені видатки Державного бюджету України та наявні повноваження органів місцевого самоврядування згідно ст. 91 Бюджетного кодексу України, ст. 31 та 44 Закону України “Про місцеве самоврядування” Служба відновлення направила листи до територіальних громад області щодо можливості співфінансування поточного ремонту автомобільних доріг регіонального і територіального значення для планування виконання робіт у 2024 році”, — йдеться у повідомленні.

Наразі дорожники розпочинають роботи з ліквідації деформацій та аварійної ямковості на покритті доріг у місті Бурштин та в селі Мишин. Роботи тут здійснюватимуть гарячим асфальтобетоном локальними картами і пневмо-струменевим методом.

Додамо, що за результатами планового обстеження доріг державного значення області із загальної протяжності 1257 км уражено ямковістю 182,1 км. Станом на 22 травня роботи проведено на 29 053 кв. м доріг Н-09 Мукачево — Львів, Н-10 Стрий — Мамалига, Н-18 Івано-Франківськ — Тернопіль, які не були відремонтовані в попередні роки.
ФОТО з архіву

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору