Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Долині відкрили меморіальні дошки трьом загиблим Героям

На території ліцею “Науковий” у Долині відкрили меморіальні дошки трьом полеглим Героям — Василю Петрука, Сергію Огінському та Віталію Бондаруку.

Пише Інформатор, покликаючись на Відділ інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Долинської міської ради.

У пам’ять про полеглих Воїнів учора, 22 травня, відбулося відкриття та освячення інтерактивних меморіальних дошок.

Пам’ятні дошки випускникам ліцею, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України, встановили на фасаді будівлі ліцею.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок воїнам були присутні рідні, друзі, побратими та однокласники Героїв, педагоги та учні, мешканці громади, представники влади.

Василь Петрук — навідник-оператор у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені Романа Великого. Воїн трагічно загинув на самому початку повномасштабної війни: 2 березня 2022 року його було смертельно поранено на бойовому посту біля Житомира під час авіанальоту ворожої авіації. Посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Сергій Огінський був старшим солдатом 14-ї окремої механізованої бригади. У червні 2020 року вирішив піти добровольцем на фронт. Загинув при виконанні військового завдання 25 вересня 2020 року у Луганській області.

Віталій Бондарук у 2020 році підписав контракт та став частиною ЗСУ. Близько року перебував у зоні ООС. Не роздумуючи, став на захист батьківщини 24 лютого 2022 року. А 24 березня 2022 загинув від уламків ворожого снаряда, прикриваючи своїх побратимів на бойовому завданні поблизу с. Таврійське в Херсонській області.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору