Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У курортному куточку Прикарпаття незаконно збудували міст. І ніхто цього не бачив?

Збудували міст у Поляниці і ніхто не побачив

Зведення цієї переправи є порушенням законодавства, адже збудували її у водоохоронній зоні. Але інвестор заявляє, що не знав про порушення, а сільська влада будівництво не зупиняла. Лише зараз, коли роботи вже майже завершені, у село навідались екоінспектори. Кажуть — на планові обстеження. 

Про це йдеться у репортажі Суспільного, пише Інформатор.

Йдеться про село Поляницю, яке є одним з осередків курортно-туристичного бізнесу в регіоні.  Зі слів керівника відділу Державної екоінспекції Карпатського округу Олега Кульбанського, під час планових обстежень працівники виявили у цьому селі міст через річку Богдан.

“Це було оформлено, в акті описано. І матеріали після завершення перевірки в п’ятиденний термін передали в Головне управління Національної поліції для встановлення цього факту, винних осіб і ухвалення відповідного рішення”, — каже Олег Кульбанський.

 

У Поляницькій сільській раді переконують, що дозволів на початок будівництва цієї переправи не давали. Погоджували лише дозвіл на виготовлення проєктної документації щодо капітального ремонту мостового пішохідного переходу через цю річку, а також затверджували проєктну документацію. Місцева влада запевняє, що не знає, коли збудували міст.

А з’єднує він приватизовану земельну ділянку з вулицею, яку місцеві називають Прохідною. Це — околиця села. Раніше тут була лише кладка.

Інвестором будівництва моста є власник ділянки, на яку виходить переправа, Микола Сорочинський. Він стверджує, що після завершення будівельних робіт має намір передати міст на баланс сільради.

“Я здам його в експлуатацію, як тільки закінчу сходи, щоб люди ходили туди, і огороджу всю територію. Так ми домовилися з головою. І я передаю місток сільській раді, вони будуть право мати”, — говорить Микола Сорочинський.

За фактом будівництва моста у Поляниці поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 197 з позначкою 1, повідомив у коментарі Суспільному керівник сектору комунікації поліції в області Андрій Яцків.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору