Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні хочуть обмежити доступ до судових рішень

Законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання розголошенню окремих відомостей у текстах судових рішень» підтримали 250 депутатів, повідомила народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко.

Пише Інформатор.

Документ пропонує на час дії воєнного стану та на рік після обмежити доступ до судових рішень у справах, які становлять особливий суспільний інтерес. Також судді отримають право на власний розсуд вилучати із судових рішень інформацію, що може зашкодити безпеці у справах, розглянутих у відкритому засіданні.

Закон розкритикували громадські організації, правозахисники та медійники. Українські журналісти закликали ВР не затверджувати документ — вони вбачають у цьому ризики перешкоджання своїй роботі, а також права читачів на правдиву інформацію про події в Україні.

“Ми вбачаємо в законопроєкті 7033-д спробу цензури, яка значно звузить можливості громадського контролю над важливими судовими процесами та, ймовірно, сприятиме суддівському свавіллю”, — йдеться у спільній заяві медійників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору