Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Обійшлося листуванням. За порізані біля калуської “санстанції” каштани ніхто не відповідатиме

За порізані біля калуської "санстанції" каштани ніхто не відповідатиме

Державна екологічна інспекція після отримання скарги від Інформатора листом звернулася до Калуської міської ради, а та (також листом) переклала відповідальність на ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України”. Звідти наш запит одразу потрапив у калуський підрозділ цієї державної структури. І — коло замкнулося. Виходить що, хто порізав — той і  відповідальний. А вже як це зроблено — байдуже.

Йдеться, нагадаємо, про 9 каштанів та 1 клен, які ростуть довкола будівлі “санстанції” на вулиці Каракая. Їх обрізали цієї  весни так, що залишилися фактично лише стовбури.

Детальніше — У Калуші радикально обрізали каштани | ФОТОФАКТ

Інформатор направив запити до Державної установи “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”, якому передана дана земельна ділянка, та її структурного підрозділу в Калуші, а також — до Державної екологічної інспекції Карпатського округу. З першої установи відповідь надійшла з формулюванням, що скеровано в Калуш. З другої — що було проведено санітарно-формувальну підрізку зелених насаджень“.

Детальніше — Дев’ять каштанів та один клен. У Калуші пояснили радикальну обрізку дерев на Каракая

А днями Інформатор отримав відповідь і від Державної екологічної інспекції. З документу стало відомо, що вони звернулися листом до Калуської міської ради щодо надання інформації. А міська рада так само письмово повідомила, що ділянка, на якій ростуть ці дерева, передана лабораторному центру на праві постійного користування.

“Відповідальними за збереження та належний догляд за зеленими насадженнями є дана установа”, — резюмували захисники екології.

При цьому, схоже, ніхто ані на місце не виїжджав, ані рівень і доцільність обрізки не оцінював. Хоча питання було саме в цьому…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору