Калуш До сайту

Обійшлося листуванням. За порізані біля калуської “санстанції” каштани ніхто не відповідатиме

Державна екологічна інспекція після отримання скарги від Інформатора листом звернулася до Калуської міської ради, а та (також листом) переклала відповідальність на ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України”. Звідти наш запит одразу потрапив у калуський підрозділ цієї державної структури. І — коло замкнулося. Виходить що, хто порізав — той і  відповідальний. А вже як це зроблено — байдуже.

Йдеться, нагадаємо, про 9 каштанів та 1 клен, які ростуть довкола будівлі “санстанції” на вулиці Каракая. Їх обрізали цієї  весни так, що залишилися фактично лише стовбури.

Детальніше — У Калуші радикально обрізали каштани | ФОТОФАКТ

Інформатор направив запити до Державної установи “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”, якому передана дана земельна ділянка, та її структурного підрозділу в Калуші, а також — до Державної екологічної інспекції Карпатського округу. З першої установи відповідь надійшла з формулюванням, що скеровано в Калуш. З другої — що було проведено санітарно-формувальну підрізку зелених насаджень“.

Детальніше — Дев’ять каштанів та один клен. У Калуші пояснили радикальну обрізку дерев на Каракая

А днями Інформатор отримав відповідь і від Державної екологічної інспекції. З документу стало відомо, що вони звернулися листом до Калуської міської ради щодо надання інформації. А міська рада так само письмово повідомила, що ділянка, на якій ростуть ці дерева, передана лабораторному центру на праві постійного користування.

“Відповідальними за збереження та належний догляд за зеленими насадженнями є дана установа”, — резюмували захисники екології.

При цьому, схоже, ніхто ані на місце не виїжджав, ані рівень і доцільність обрізки не оцінював. Хоча питання було саме в цьому…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08