Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Рожнятові відкрили анотаційну дошку митцю Володимиру Харченку

Пам’ять про митця Володимира Івановича Харченка відтепер увіковічнена в анотаційній дошці на фасаді Рожнятівського краєзнавчого музею “Бойківщина”.

Пише Інформатор, покликаючись на Відділ культури Рожнятівської селищної ради.

21 травня у селищі Рожнятові на фасаді Краєзнавчого музею “Бойківщина” відкрили анотаційну дошку талановитому художнику, лауреату премії ім.Івана Вагилевича, краєзнавцю, меценату й просвітянину Володимиру Івановичу Харченку.

Створення та втілення ідеї анотаційної пам’ятної дошки належить Відділу культури Рожнятівської селищної ради. Автор проєкту — Владислав Михайлів. Чин освячення анотаційної дошки Володимиру Харченку здійснив настоятель місцевого храму Різдва Христового отець декан Степан Твердохліб.

На урочисте відкриття прийшли поціновувачі творчості Володимира Харченка, друзі художника, діти місцевої школи, гуртківці, які неодноразово змальовували картини В.І.Харченка в музеї — приміщенні, в якому жив і творив митець.

“Доля рідного народу, його духовне надбання були для Володимира Івановича метою життя. Його живопис, колекція творів народного ужиткового мистецтва – неймовірно цінний доробок, яким ми справді пишаємося. Творчість В.І.Харченка довгі віки житиме в мистецьких шедеврах як в Україні, так і за її межами, а пам’ять про нього відтепер буде гідно увіковічнена в анотаційній дошці”, — йдеться у дописі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору