Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Івана Ільківа

Згадуємо Івана Ільківа

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Івана Ільківа — солдата розвідувальної роти 115-ої механізованої бригади в/ч А4053 ЗСУ.

Іван Ільків народився 9 липня 1993 року в селі Завій. Мав старшого брата. Навчався у Завійській школі, любив спорт. Продовжив навчання в Івано-Франківському коледжі фізичного виховання. 

У 2012 році був призваний на військову службу, яку проходив в місті Рубіжне, що на Луганщині. Після служби влаштувався на роботу у компанію “Ґудвеллі Україна”. А в 2017 році одружився. Вже наступного року в подружжя народилась донечка, якою раділи та яку дуже любили…

Початок повномасштабної війни застав Івана Ільківа за кордоном, але він твердо вирішив повертатися додому, щоб стати на захист рідної країни. Відмовлянь не слухав, говорив, якщо він не приїде, то як потім жити в країні, яку не захищав. А дорогою додому знімав відео із закликом до інших повертатися додому.

Він повернувся 1 березня 2022 року й одразу пішов до Калуського РТЦК та СП. Наступного дня його відправили до навчального центру, відтак — на передову. Був спочатку сапером, потім його направили у піхоту, а в травні приєднався до розвідки.

За кілька днів до загибелі Іван Ільків брав участь у важких боях — ворог тоді наступав на позиції у Сєвєродонецьку на Луганщині. Його підрозділ викликали на підмогу побратимам. Бій був від обіду і до ранку. 11 травня на них вийшла диверсійно-розвідувальна група ворога. Перші їхні вистріли Іван Ільків узяв на себе, прикривши собою побратимів. На жаль, поранення були дуже складними і врятувати життя Героя не вдалося.

Свій останній спочинок Іван Ільків знайшов на місцевому кладовищі рідного села Завій 16 травня 2022 року.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору