Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

На що варто звернути увагу при виборі смартофона?

У сучасному світі вже неможливо обійтися без смартфону. Він потрібен для роботи, навчання, подорожей… Написати нотатку, зателефонувати другу, викласти фото у соцмережі — усе це можливо завдяки сучасному смартфону. Чи не щодня на ринку з’являються нові моделі смартфонів, а очі розбігаються від кількості та дизайнів нових гаджетів.

Щоразу при виборі нового гаджета виникають питання: який саме обрати? Сьогодні пропонуємо дізнатися, як купити смартфон відповідно до ваших побажань та фінансового бюджету, не витрачаючи на це багато часу та нервових клітин.

Тож як обрати стильний, а головне — потужний смартфон, який виконуватиме поставлені завдання?

При виборі смартфону слід звернути увагу на наступне:

  • Операційна система. Перед вибором телефону, слід обрати операційну систему, на якій працює смартфон. Їх є дві: IOS та Android. Більшість сучасних смартфонів працюють на Android. На платформі IOS — лише смартфони Apple. Вибір залежить виключно від вподобань покупця.
  • Діагональ та роздільна здатність. Розмір дисплею прямо впливає на розмір габаритів смартфону. Як правило, екран займає 85% площини смартфону. Раніше діагональ більше 4-5 дюймів вважали “лопатофонами”. На сьогодні розмір 5-6 дюймів вважається нормою та досить компактним смартфоном.
  • Тип матриці дисплею. Найпоширенішими типами матриць, якими оснащують сучасні гаджети, є OLED та Аmoled. Однак, найпопулярнішим типом матриць є IPS, що складається із двох шарів — підсвічування та рідких кристалів. Їх головною перевагою є низька собівартість. Перевагами OLED матриці є краща енергоефективність, можливість розміщення сканерів відбитка пальців (через їх товщину). Також слід звернути увагу на частоту оновлення екрану — 60, 90 або 120 Гц, тобто частота оновлення дисплею екрану за секунду. Отож, краще обрати смартфон із більшою частотою оновлення дисплею. Так, це значно вплине на ціну смартфону, але гарантовано полегшить користування гаджетом.
  • Апаратна платформа. Фактично вона є основою смартфона. Йдеться про чип, що містить процесор, оперативну пам’ять та модуль зв’язку. Слід розуміти, що, чим вище значення, тим смартфон кращий (але й дорожчий у ціні). Сучасні смартфони оснащують процесорами MediaTek або Qualcomm. Відповідно, у виробників є чипсети, які орієнтовані на різні цінові категорії. Чим кращий чипсет — тим смартфон швидше працює. При виборі радимо звернути увагу на лінійки процесорів MediaTek серії Dimensity 9ххх-7ххх або ж процесори Qualcomm лінійки Snapdragon 4, 7, 8 генерації. Варто звернути увагу й на об’єм оперативної пам’яті. Краще обирати смартфони, що оснащені оперативною пам’яттю від 8 гб. Тут теж працює правило, що чим більша кількість оперативної пам’яті — тим краще. А от вибір основної пам’яті залежить від вподобань клієнта. Станом на 2024 рік варто обирати смартфон із пам’яттю понад 128 Гб.
  • Камера. На сьогодні чи не всі смартфони обладнані двома або ж трьома камерами (без врахування фронтальної). Роздільна здатність камери смартфону варіюється від 5 до 200 мегапікселів. Водночас, кількість мегапікселів аж ніяк не впливає на ціну смартфону, бо не завжди дорогі смартфони мають більшу кількість мегапікселів, а більш дешеві варіанти — меншу. При виборі камери слід звертати увагу на розмір матриці, апертуру, тип автофокусу та наявність стабілізації картинки.
  • Час роботи смартфону. Вкрай важливий чинник при виборі майбутнього смартфону. Час автономності впливає на роботу в цілому, а відтак — на цінову політику. В реаліях все більшого поширення дистанційного типу навчання та роботи постає питання у виборі смартфону із більшою ємністю батареї. В цілому, якщо не завантажувати смартфон важкими завданнями, тривалість його роботи може сягати доби. Однак, це дуже індивідуально.
  • Стандарти зв’язку та SIM-карти. На сьогодні провідні виробники смартфонів оснащують свої гаджети стандартом 5G, який на даний момент все ще не актуальний для України. Проте, для українського клієнта це не є проблемою, адже усі сучасні смартфони оснащені стандартом зв’язку 4G.  Стосовно SIM-карт, то все частіше виробники використовують eSIM, відмовляючись від двох фізичних сімкарт на користь електронної та однієї фізичної. Це практично, адже значно економить місце у смартфоні та виручає у подорожах. Важливою технологією у смартфоні є наявність NFC — доторк смартфона дозволяє оплатити покупки на касі, передати файли та підключити аксесуари. Сучасні смартфони дозволяють це робити саме завдяки наявності технології NFC.

Ми просто зараз пропонуємо вам здійснити зручну купівлю смартфона та стати щасливим власником нового, потужного гаджета.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору