Калуш До сайту

У Дубівській громаді хочуть закрити поштове відділення, яке обслуговує шість сіл

У Дубівській громаді закривають відділення “Укрпошти”. Торік тут скоротили шістьох поштарів, які обслуговували села, й залишилася лише одна працівниця. Зараз хочуть скоротити і її. Люди — обурені.

Подробицями ділиться Інформатор.

Учора, 24 травня у Дубівській громаді, що на Калущині, відбулася сесія сільської ради. На порядку денному було питання про звернення до генерального директора АТ “Укрпошта” Ігоря Смілянського. Його підготували на вимогу жителів сіл Вільхівка, Дуба, Дубшари, Лецівка, Підлісся та Рошняте. Усі вони мають статус гірських.

Відомо, що у поштовому відділенні в громаді залишилася лише одна працівниця. Уже рік вона самотужки обслуговує кілька сіл і, як кажуть люди, проводить широку роботу — видає кореспонденцію, періодику, поштові перекази, виплачує пенсії та соціальні допомоги, виконує інші функції “Укрпошти”.

“В травні 2023 року було скорочено всіх поштарів, які обслуговували шість населених пунктів громади, єдиним острівком поштових послуг є відділення зв’язку”, — йдеться у зверненні сільської ради.

Закцентовано також на відстані, яка розділяє села: від відділення зв’язку в селі Дуба до останніх будинків сіл Лецівка, Дубшари, Рошняте складає близько 7-7,5 кілометрів. Відділення загалом обслуговує 2906 жителів, приблизно третина з яких — пенсіонери, у багатьох — діти в ЗСУ. І ці люди свої пенсії отримують саме через поштове відділення.

“Скорочення Дубівського відділення вже призвело до соціальної напруги на території громади, що не може бути нормальним в час війни в України, так як у військовий час не заохочуються скорочення працівників та закриття установ та організацій”, — йдеться у затвердженому сесією документі.

Тож, громада просить керівництво структури не закривати Дубівське відділення та віднестись до ситуації з розумінням.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08