Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У турнірі з армрестлінгу в Калуші феєрично переміг директор сільської школи | ФОТОРЕПОРТАЖ

турнір з армрестлінгу в Калуші

Свого часу він мав шанс побороти Василя Вірастюка, але тоді програв. Сьогодні ж жага до перемоги була настільки великою, що навіть професійні спортсмени не витримали протистояння.

Інформатор розповідає ексклюзивні подробиці.

Турнір із армрестлінгу посеред головної площі Калуша влаштували з нагоди Дня міста. Взяти участь в аматорських змаганнях могли всі охочі. Зголосилося близько трьох десятків хлопців та чоловіків. Їх розділили на дві підгрупи — не за віковим, а за ваговим критерієм (до 85 кілограмів та 85+).

Армрестлінг, кажуть організатори, не потребує якоїсь особливої екіпіровки. Все що потрібно — це сила, спритність і витривалість, а це притаманно справжньому українському чоловікові.

Розпочали змагання “легші” учасники. Їх було більше і всі прагнули перемоги. Але для цього потрібно було побороти на руку кількох суперників. При цьому — щоразу сильніших, адже слабші поступово (після двох поразок) вибували зі змагань.

Зрештою, у цій ваговій категорії визначилися три переможці:

  • І місце — Віталій Марчак;
  • ІІ місце — Сергій Мендела;
  • ІІІ місце — Дмитро Мисак.

Переможець розповів Інформатору, що він любить спорт, але армрестлінгом ніколи не займався. Він — студент Калуського політехнічного коледжу (спеціальність — галузеве машинобудування).

“Займаюся в залі спортом. А спроби в армреслінгу були, але лише серед таких самих студентів коледжу. Сьогодні суперники були дуже сильними”, — розповів Віталій Марчак.

Відтак естафета перейшла до “важковаговиків”. Серед них були і професійні спортсмени з числа співорганізаторів турніру. Одним із небагатьох, хто не побоявся кинути їм виклик, став Юрій Лилак — 50-річний директор Студінської гімназії. Не можна сказати, що з легкістю, але він поборов двох суперників і одразу ввійшов до числа фіналістів. Два його суперники, спершу розіграли бронзу…

“Я не займався ніколи так, щоб професійно, але в студентські роки на змагання їздив, — поділився переможець. — Вчився у Володимирі-Волинському, їздив тоді на козацькі забави часто. А загалом участь у змаганнях востаннє брав приблизно 15 років тому. Сьогодні захотілось пригадати ці емоції”.

Цікава деталь: у 1995 році під час закритого чемпіонату Івано-Франківської області Юрій Лилак боровся з Василем Вірастюком. У тодішніх змаганнях був чималий призовий фонд — 100 доларів. Вірастюк тоді виграв у калушанина.

У ваговій категорії 85+ таблиця переможців має такий вигляд:

  • І місце — Юрій Лилак;
  • ІІ місце — Сергій Лагодієнко;
  • ІІІ місце — Володимир Кецман.

Під час заходу збирали також кошти, які передадуть на придбання FPV-дронів. Загалом було зібрано 3300 гривень.


  Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору